Haavatulehdusten ennaltaehkäisy
– Uusi lähestymistapa haavanhoidossa

haavanhoito-paakuvaHaasteet haavanhoidossa

Infektoituneiden haavojen hoitoon kuluu turhia kustannuksia ja kustannusten määrä on vain lisääntymässä, kuitenkin terveydenhuollon sektori pyrkii säästöihin ja kustannuksia alentaviin ratkaisuihin. Uusia ratkaisevia toimintamalleja tarvitaan.

Haavojen infektioriski on suuri koska ennaltaehkäisyyn
ei kiinnitetä riittävästi huomiota

Kiinnitämme erityisen paljon huomiota hygieniaan hoitotyössä, mutta siitä huolimatta hyvin moni haava tulehtuu. Osa haavoista hoidetaan myös muualla kuin puhtaissa sairaalaolosuhteissa, haavanhoitoa voidaan toteuttaa ilman infektiota torjuvia haavahoidon valmisteita. Haavanhoidossa käytettävät perinteiset antimikrobiset hopeasidokset ovat usein liian kalliita hankittavaksi ennaltaehkäisevään käyttöön ja perinteisten hopeasidosten pidempiaikainen käyttö on rajattua.

Vaihtoehto haavojen hoitoon

Silvergreen haluaa esitellä innovatiivisen lähestymistavan haavojen hoitoon. Antimikrobinen SGSOFT haavasidos mahdollistaa uuden tavan hoitaa haavoja. SGSOFT on turvallinen ja helppokäyttöinen haavasidos, joka on monipuolisesti käytettävissä eri haavatyyppien hoidossa ja on kustannustehokas. Haavasidos on suunniteltu tuhoamaan bakteerit siteessä ja siten ennaltaehkäisemään haavainfektioita.

Miten SGSOFT haavasidos toimii?

SGSOFT haavasidos sisältää ionista hopeaa, joka on tiukasti kiinni sidoksen kuiduissa. SGSOFT pysäyttää tehokkaasti bakteerikolonisaation imemällä sidokseen haavalta tulleen eritteen. Hopeaionit eivät vapaudu sidoksesta haavan pinnalle, vaan haavapintaa vasten oleva sidos pysäyttää haavassa olevan bakteerikolonisaation. Puhtaan olosuhteen luominen haavalle turvaa haavan paranemisen ja ehkäisee haava-infektioiden syntyä.